Pristopna izjava
Pristopna izjava

PRVA DIRKA SUPER POTENCIAL PUMPTRACK POKALA JE USPELA!

27 maja, 2024

V petek, 24. 5. 2024, smo na Vrhniki v sodelovanju z Zavodom Ivana Cankarja Vrhnika gostili prvo SUPER POTENCIAL PUMPTRACK POKAL tekmovanje in tretje zaporedno tekmovanje na pumptracku na Vrhniki.

Po dveh organizacijah državnega pokala Pumpaj Slovenija smo tokrat organizirali svoje dirko, za katero verjamemo, da je bila prva izmed mnogih.

SLOVENSKA BAKLA NA VRHNIKI

Tokrat smo dogodek otvorili malo drugače, s prihodom Slovenske bakle. Skupaj z Ivanom Cankarjem in ostalimi vrhniškimi športnimi društvi so jo na pumptrack pripeljali člani našega društva. Tako smo tudi mi postali del olimpijskih sanj in zaželeli slovenskim športnikom veliko sreče in uspeha na letošnjih Olimpijskih igrah v Parizu. Obiskovalce je pozdravil tudi župan občine Vrhnika gospod Danijel Cukjati.

NAPETO NA PUMPTRACKU

Kratki prireditvi ob prihodu bakle je sledilo pumptrack tekmovanje, tokrat v malo drugačnem formatu. Vsi tekmovalci so imeli na voljo 3 vožnje, za končni rezultat pa se je štel seštevek najboljših dveh časov. Na pumptracku smo videli skoraj 60 tekmovalcev od najmlajših na poganjalčkih do tistih mladih po srcu.

V vseh kategorijah je šlo za najboljša mesta na tesno. Najbolj tesno je bilo v kategoriji dečkov U9, kjer je Svena Matevljiča (Rajd Ljubljana) in Iana Trivunovića (ŠKD Super potencial) ločilo le 6 stotink, enaka razlika je ločila tudi najhitrejša v kategoriji mlajših mladincev U17, Izaka Štrublja (Bikehanic-Lumar) in Ažbeta Kalinška.

Najštevilčnejša je bila skupina dečkov U11, kjer je Aleksandar Gajić (Rajd Ljubljana) za 18 stotink prehitel Gala Malavašič Šurca (ŠKD Super potencial).

V kategoriji moških 17+ je slavil Nejc Heric (Bikehanic-Lumar) pred Martinom Markom Milarjem (Rajd Ljubljana), pri ženskah 17+ je bila znova najhitrejša Tamara Homar (ŠKD Super potencial).

Da je bilo vse skupaj še bolj razburljivo je poskrbela nagrada za najhitrejši ženski in moški čas. 150€ je za vsakega izmed njiju prispevalo podjetje ANAGU d.o.o.. Absolutno najhitrejša letos med dekleti je bila Tamara Homar (ŠKD Super potencial). Najhitrejši med fanti je bil Nejc Heric (Bikehanic-Lumar) v kategoriji moških 17+. Nejc je najboljši čas (12,310) za vsega stotinko postavil pred Janom Manfredom (KK Zagorska dolina).

BOGAT SPREMLJEVALNI PROGRAM

Najbolj obiskan je bil zagotovo šotor ŠKD Super potencial, kjer smo pripravili tekmovanje v virtualnem kolesarjenju. Ves čas dogodka je bil prostor poln kolesarjev, ki so želeli iz sebe iztisniti največ kolesarske moči. Prav proti koncu dogodka smo dobili najboljšega in to je bil Nejc Heric, ki je iz sebe iztisnil maksimalno 1126 WATT-ov, v povprečju pa 860 WATTOV.

Obiskovalci so si lahko ogledali in kupili Furam zase izdelke, preizkusili so kratke masaže (Masaže Heric), si ogledali ponudbo trgovine Jan Sport, izdelke Leatt – Moto ex treme, preizkusili poligon ZŠAM Vrhnika, otroci so ustvarjali v ustvarjalnem kotičku, cheerleading skupina Žabice se je pred tekmovanjem predstavila z navijaško točko in si lahko poslikali obraz, za hrano in pijačo pa je poskrbel FLAJ snack&bar.

HVALA!

Na tem mestu bi se radi zahvalili še vsem, ki so pripomogli k temu, da je dogodek več kot uspel. Hvala vsem prostovoljcem in članom ŠKD Super potencial, ki so pomagali pri postavitvi in pospravljanju prireditvenega prostora, hvala vsem donatorjem in sponzorjem in vsem, ki so prispevali nagrade za najboljše.

ŠE BOMO DIRKALI 😊

Naslednja dirka SUPER POTENCIAL PUMPTRACK POKALA bo jeseni. Vidimo se 5. oktobra 2024, ko ponovno obljubljamo kolesarski praznik, takrat pa bomo razglasili tudi skupne zmagovalce.

Se vidimo!

Sponzorji: Bartog d.o.o., Kristl d.o.o., Moto ex treme, Marko Dečman s.p., Cetix d.o.o., Flaj bar&snack d.o.o.

Donatorji: TPA svetovanje d.o.o., Etiketa d.o.o., Furam zase d.o.o., Masaže Heric s.p.

Nagrade so prispevali: ŠKD Super potencial, Moto ex treme – Leatt Slovenija, Gradbeništvo VIP, Furam zase, Tris in Tris d.o.o., Trgovina Jan Sport, Kozmetični salon Urejena, Masaže Heric, Flaj bar&snack

Foto: Jure Gasparič

pODOBNE NOVICE

crossmenuarrow-down